sunnuntai 10. elokuuta 2008

Tarvitseeko Jumala nimen = Does God need any name






Jumala on ilmoittanut olevansa yksi, ainoa, korkein, ensimmäinen ja viimeinen. Kun katson luomakuntaa ympärilläni ja tähtitaivasta ylläni, olen 100%:sti vakuuttunut hänen ainutkertaisuudestaan, suuruudestaan, korkeudestaan, älykkyydestään, taitavuudestaan, rakkaudestaan jne. Kun ajattelen mennyttä elämääni ja Jumalan etsintääni, totean, että on olemassa vain yksi Jumala, joka voi antaa rauhan ihmisen levottomuuteen, anteeksiannon syytetylle, ilon tuskankin keskellä, viisautta sitä pyytävälle, johdatusta sitä anovalle, rakkautta nääntyvän sieluun jne. 

God has informed us that he is one, the only, the highest, the first and the last. When I look at the creation all around me and the starry sky above me, I'm 100% convinced of his unity, excellence, highness, intelligence, expertness. love etc. When I'm thinking my past life and how I have sought God, I must say that there is only one God who can give peace to man's restlessness, forgiveness for an accused one, delight among distress, wisdom to those who ask for it, guidance to those who beg for it, love to the soul of an exhausted one etc. 

Kun siis maailmankaikkeuden Luoja on ainoa laatuaan, ja kun koko universumista ei löydy toista samanlaista henkeä, tarvitseeko Jumala nimen? Ajatellaanpa asiaa käytännön tasolla. Jos maailmassa olisi vain yksi ainoa auto, tarvitsisiko sitä nimetä? Eikö se olisi yksinkertaisesti vain Auto! Kun maailmassa kuitenkin on autoja jos jonkin sorttisia, ja kun kaikki niiden valmistajat kilpailevat keskenään ostajien suosiosta, autoilla on oltava nimet ja monet erilaiset tyyppimerkinnät, jotta voitaisiin tietää, minkä merkkisestä autosta kukin autonomistaja tai sellaisen ostoa suunnitteleva henkilö puhuu. 

So when the Creator of the universe is unique and because there is no other similar spirit in the whole universe, does God need any name? Let's think this subject practically. If there were only one car in this world, does it need a name? I think it would simply be a Car! But because there are all kind of cars now and their producers are competing for glory, all the cars must have their names or models and all kind of type marks for to make clear, what car we are talking about. 

Jokainen tähän maailmaan syntyvä lapsi saa nimen vanhemmiltaan tai huoltajiltaan. Järjestäytyneissä maissa jokainen kansalainen saa syntymänsä yhteydessä nimen lisäksi myös henkilötunnuksen, joka seuraa häntä kuolemaan saakka. Jos jollakulla henkilöllä ei ole henkilötunnusta, häntä ei tavallaan ole olemassa ja hänen henkilöllisyyttään on vaikea todistaa esim. viranomaisille. 

Every newborn child receives his/her name from the parents or the guardians. In the well organized countries every citizen receives also a social security number, which he/she has until their death. If someone doesn't have a social security number, in a way he/she doesn't exist and it's difficult to prove his/her identity to the authorities. 

Koska Jumala on ensimmäinen koko maailmankaikkeudessa, ei ole ketään, joka olisi voinut nimetä häntä. Vain hän itse voi antaa itselleen nimen, joka kuvaa häntä oikein. Jumala voi ilmoittaa nimensä ihmisille, jos näkee sen aiheelliseksi. Nimen ja tunnuksen puuttuminen ei kuitenkaan tee Jumalaa olemattomaksi, koska hän ainoa, joka todella on, ainoa, jota ei ole luotu. Täydellisen Jumalan ei myöskään tarvitse antaa itsestään todistusta kenellekään viranomaiselle. Koska Jumala on ainoa laatuaan koko maailmankaikkeudessa, hän ei tarvitse nimeä ollenkaan. Voimme kutsua häntä tavallaan lempinimillä (esim. "Isä") aina sen mukaan, miten koemme hänet. Koska Jumala tuntee jokaisen ihmisen salaisetkin ajatukset, hän tietää, ketä sisimmässämme etsimme ja palvomme, vaikka emme sanoisi ääneen mitään Jumalaa tarkoittavaa nimeä. 

Due to the fact that God is the first in the whole universe, there is no one, who can name him. Only he can name himself by a name that describes him correctly. God can inform his name to men, if he wants so. The lack of a name or a sign doesn't make God non-existent, because he is the only one, who really is, and the only one, who hasn't been created. The perfect God doesn't need either to prove itself to authorities. Because God is one of a kind in the whole universe, he doesn't need a name at all. We can call him by nicknames (e.g. "Father") according to our own experiences of him. Because God knows the deepest thoughts of every human being, he knows, who we search and worship in our inmost hearts, whether we would not utter at all any name meaning God. 

Jumala lain kolmas käsky kieltää kyllä lausumasta hänen nimeään turhaan. Haluaisin todella nähdä, miten Jumala on kirjoittanut tämän käskyn kivitauluihin! Minua on aina ihmetyttänyt, miten tämän käskyn rikkomiseksi on selitetty myös kaikki kiroilusanat mukaan lukien hänen vastustajansakin nimet. Ei kai nyt sentään Saatanan nimen painotettukaan lausuminen voi olla Jumalan sadattelemista! 

The third commandment of the God's law declines to utter his name in vain. I'd really like to see, how God has written this commandment to the stony tables! I have always wondered, why also all the swear-words (=four-lettered words ... compare YHWH), including God's opponent's names, are considered a transgression of the third commandment. Surely the stressed utterance of Satan's name cannot ever be taken as God's swearing! 

Koska Jumala ei tietääkseni ole ilmoittanut ihmiskunnalle, mikä on se hänen pyhä nimensä, jota ei saa turhaan lausua, ymmärrän, että tämä käsky ei koske lainkaan jotakin tiettyä Jumalan nimeä, vaan hänen maineensa ja luonteensa vääristämistä. 

Since God hasn't inform his holy name to mankind, which we are not allowed to utter in vain, I understand that this commandment doesn't refer to any of God's name (since there are many of them), but it refers to falsifying of his reputation and character. 

Jumalan maine ja luonne voidaan tärvellä monin eri tavoin, ja yksi tehokkaimmista keinoista siinä tarkoituksessa on valhe ja asioiden vääristely. Jumala on suuri eikä ihmisten tai Saatanan keksimät valheet voi häntä vahingoittaa millään tavalla, mutta sen sijaan joku ihminen voi ajautua ikuiseen kadotukseen Jumalasta esitettyjen valheiden ja puolitotuuksien vuoksi. Vastuu kadotukseen menetetystä ihmisestä lankeaa sille, joka valheen on keksinyt ja joka on sitä levittänyt. 

God's reputation and character can be ruined with many methods. One of the most effective ways is throught lying and distorting the truth. God is magnificent, and no lies of human beings nor Satan's lies can harm him in any way. But a human being can be drifted to the eternal damnation because of the lies and the distortings. The responsibility of this lost falls to those who invented and spread the lies.  

Maailman lopussa, kun Jumala tuo kaikki teot tuomiolle, selviää lopulta myös kaikki Jumalasta esitetyt valheellisuudet. Jokainen valhe paljastuu ja osoittautuu turhaksi. Varokaamme sen tähden valheiden puhumista Jumalasta. On parempi vaieta kuin ryhtyä kinastelemaan opinkappaleista ja vannomaan olevansa perillä Jumalan suunnitelmista ja tahdosta. 

In the God's judgement day all the lies will be reveiled. Every lie will be exposed and the lies are proved to be vain or needless. Therefore we should be careful telling falsehoods of God. It's better to cease talking than to start bickering about doctrines and to swear to know God's plans and will. 

Kauheinta Jumalan maineen tärvelemistä ja hänen luonteensa kuvan vääristelemistä ovat kaikki sellaiset opit ja ajatusrakennelmat, jotka eivät pohjaudu Jumalan todelliseen ilmoitukseen, vaan ovat ihmismielen aivoituksia tai saatanallista valhetta. Jokainen sellainen valheoppi tullaan repimään juurineen maahan ja osoittamaan täysin turhaksi ja tarpeettomaksi (Matt. 15: 13). Mutta mikä tulee olemaan sellaisten oppien rakentajien ja levittäjien kohtalo?

The worst way to distroy God's reputation and the image of his character is all kind of doctrines and ideas, which are not based on God's true information, but are human thoughts and Satan's lies. Each doctrine based upon lies shall be ripped into pieces and shall be shown to be vain and unnecessary (Matthew 15: 13). But what shall be the fate of those who created those false doctrines?






Ei kommentteja: